Törökbálint
Német Önkormányzata

„Egy hajdanvolt német település a főváros árnyékában – Helytörténeti tanulmányok Törökbálintról” című kötet második kiadásának bemutatása

Helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Festetics terem I. emelet

Időpont: 2018. március 24. szombat, 16 óra

2016-ban a törökbálinti svábok kitelepítésének 70. évfordulója alkalmából egy, a településen kuriózumnak számító, kétnyelvű (a magyar mellett német) tanulmánykötetet jelentet meg a Törökbálinti Német Önkormányzat. A kötetben négy, dolgozat olvasható, amelyeket kíváncsisággal forgathat mindenki, akit foglalkoztat a település helytörténete.

2018-ban Egy hajdanvolt német település a főváros árnyékában című kötet második kiadásában ezúttal is négy tanulmányt tárnak az olvasóközönség elé a szerkesztők, Pettinger-Szalma Vendel és Szalma Balázs. A két magyar és két német nyelvű tanulmány szerzői: N. Császi Ildikó, Simon Ágnes, Dr. Csébfalviné Szalai Erika és Pettinger-Szalma Vendel, akikkel személyesen is találkozhatunk a bemutatón megosztva a kutatásaik tapasztalatait.

A szerzőkkel történő beszélgetés moderátora Szalma István címzetes igazgató, a német nemzetiségi önkormányzat megalapításának egyik meghatározó alakja. Az alkalomra ellátogat Dr. Gajdos-Frank Katalin PhD, a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum igazgatója, aki a kötet előszavát írta. A programot a Hagyományőrző Svábkórus fellépése színesíti.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező: a Német Önkormányzat, Törökbálint.

Támogatók:Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, ÉMNÖSZ, Törökbálint Város Önkormányzata


© 2024 Törökbálint Német Önkormányzat