Törökbálint
Német Önkormányzata

joomplu:929A Die Grossturwaller nevű dindliruhákat bemutató csapat. Megalakulásuk oka az volt, hogy egy alkalomra a 2003-as Törökbálinti Szüreti bálra valamilyen programot kínáljanak a szervezők a báli közönségnek. Mint mindenhol nálunk sem volt sok pénz a báli program megrendezéséhez, így összeállt egy barátnőkből álló asszony-lánycsapat akik elhatározták valami újat mutatnak be Magyarországon.

A dindliruha német nyelvterületen nagyon divatos viselet, így ezt szeretnék lányaink, asszonyaink is Magyarországon elfogadtatni. Főleg sváb településekre kapnak meghívót, ahol sokan hordják már a dindliruhát és szeretnék látni az évenként megújuló kollekciót. A ruhákat Szabó Erzsébet álmodja meg és készíti el, amit Soprontól Mohácsig lehet vásárolni.

A csapatba két képviselő asszony is van, Rothauszky Gabi és Megyaszai-Mámmel Magdalena a Törökbálinti és a Pest Megyei Német Önkormányzat elnöke, alelnöke.

A Die Grossturwaller szerepelt már Szlovákiában, Ausztriában, Mohácson a Búsújáráson, Hajóson a Pincefesztiválon, Baranya megyétől Sopron megyéig, és még sok más helyen.


© 2024 Törökbálint Német Önkormányzat